Αποκαλύπτοντας τα 7 χαρακτηριστικά των εξαιρετικά επιτυχημένων πωλητών

Στον δυναμικό κόσμο των πωλήσεων, υπάρχει μια επιλεγμένη ομάδα ατόμων που ξεχωρίζουν σταθερά από τους υπόλοιπους.

Αυτά τα εξαιρετικά άτομα διαθέτουν ένα μοναδικό μείγμα δεξιοτήτων, νοοτροπίας και χαρακτηριστικών προσωπικότητας που τους δίνουν τη δυνατότητα να επιτύχουν πρωτοφανή επιτυχία. Η ικανότητά τους να μετατρέπουν τους υποψήφιους πελάτες σε πιστούς πελάτες και να οδηγούν στην αύξηση των εσόδων τους προκαλεί δέος.

Αν έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι ξεχωρίζει αυτά τα αξιόλογα άτομα, αυτό το άρθρο αποκαλύπτει τα επτά χαρακτηριστικά που ενσωματώνουν οι πιο επιτυχημένοι πωλητές.

1) Αποφασιστικότητα

Οι επιτυχημένοι πωλητές διαθέτουν μια ακλόνητη αποφασιστικότητα που τροφοδοτεί την επιδίωξή τους για αριστεία. Δεν πτοούνται από αναποδιές, απόρριψη ή προκλήσεις. Σύμφωνα με έρευνα του Ομίλου Brooks, το 80% των πωλήσεων απαιτούν πέντε επακόλουθες κλήσεις μετά την αρχική συνάντηση, ωστόσο το 44% των πωλητών τα παρατά μετά από μία μόνο παρακολούθηση. Αυτό τονίζει τη σκληρότητα και την επιμονή που ξεχωρίζει τους κορυφαίους πωλητές.

Όπως είπε κάποτε ο Winston Churchill, «Η επιτυχία δεν είναι οριστική, η αποτυχία δεν είναι μοιραία: είναι το θάρρος να συνεχίσεις αυτό που μετράει».

2) Ενσυναίσθηση και  Επικοινωνία

Η ενσυναίσθηση είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της αποτελεσματικής επικοινωνίας και οι επιτυχημένοι πωλητές κυριαρχούν σε αυτήν την τέχνη. Ακούν ενεργά τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τις επιθυμίες των υποψηφίων τους. Σύμφωνα με την έρευνα HubSpot, το 69% των αγοραστών λέει ότι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που μπορεί να έχει ένας πωλητής είναι να τους ακούει. Κατανοώντας τους πελάτες τους σε βαθύτερο επίπεδο, οι κορυφαίοι πωλητές οικοδομούν εμπιστοσύνη και δημιουργούν ουσιαστικές συνδέσεις.

Τα λόγια της Μάγιας Αγγέλου είναι αληθινά εδώ: «Έμαθα ότι οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτό που είπες, οι άνθρωποι θα ξεχάσουν αυτό που έκανες, αλλά οι άνθρωποι δεν θα ξεχάσουν ποτέ πώς τους έκανες να νιώσουν».

3) Προσαρμοστικότητα και ανθεκτικότητα

Στο συνεχώς εξελισσόμενο τοπίο των πωλήσεων, η προσαρμοστικότητα είναι απαραίτητη. Οι επιτυχημένοι πωλητές έχουν την ικανότητα να περιστρέφουν τις στρατηγικές τους, να αγκαλιάζουν την αλλαγή και να παραμένουν μπροστά από τις τάσεις του κλάδου. Αναπηδούν από προκλήσεις και αποτυχίες με ανθεκτικότητα. Η Ένωση Διαχείρισης Πωλήσεων διαπίστωσε ότι οι πωλητές με υψηλές επιδόσεις βλέπουν τις αποτυχίες ως ευκαιρίες για μάθηση και βελτίωση.

Όπως είπε περίφημα ο Κάρολος Δαρβίνος, «Δεν είναι το ισχυρότερο από τα είδη που επιβιώνει, ούτε το πιο έξυπνο· είναι το πιο προσαρμόσιμο στην αλλαγή».

4) Πεποίθηση με αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση είναι μαγνητική και οι κορυφαίοι πωλητές την αποπνέουν αβίαστα. Πιστεύουν στην αξία του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους και αυτή η ακλόνητη πεποίθηση λάμπει μέσα στις αλληλεπιδράσεις τους. Σύμφωνα με μια μελέτη της Gong, οι πωλητές με αυτοπεποίθηση κλείνουν συμφωνίες με 2,6 φορές υψηλότερο ποσοστό.

Η διαχρονική σοφία του Zig Ziglar αποτυπώνει αυτό το συναίσθημα: «Η αυτοπεποίθηση είναι να κυνηγάς τον Moby Dick σε μια βάρκα με κουπιά και να πάρεις τη σάλτσα ταρτάρ μαζί σου».

5) Περιέργεια και Συνεχής Μάθηση

Οι πιο επιτυχημένοι πωλητές είναι δια βίου μαθητευόμενοι. Έχουν μια ακόρεστη περιέργεια που τους ωθεί να αναζητήσουν γνώσεις για τον κλάδο, τους ανταγωνιστές και τους πελάτες τους. Αυτή η δίψα για μάθηση τους δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις και να προσαρμόσουν την προσέγγισή τους στις μοναδικές ανάγκες κάθε υποψήφιου πελάτη.

Όπως είπε κάποτε ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, «Δεν έχω ιδιαίτερα ταλέντα. Είμαι μόνο με πάθος περίεργος».

6) Εξαιρετική Διαχείριση Χρόνου

Ο χρόνος είναι ένα πολύτιμο αγαθό και οι κορυφαίοι πωλητές κατανοούν τη σημασία του. Κατακτούν την τέχνη της διαχείρισης χρόνου, δίνοντας προτεραιότητα σε εργασίες που συμβάλλουν άμεσα στη δημιουργία εσόδων. Σύμφωνα με μια μελέτη του Inside Sales, οι πωλητές ξοδεύουν μόνο το 35% περίπου του χρόνου τους σε πωλήσεις. Οι επιτυχημένοι πωλητές μεγιστοποιούν αυτό το περιορισμένο παράθυρο εστιάζοντας σε δραστηριότητες με μεγάλο αντίκτυπο.

Τα λόγια του Μπράιαν Τρέισι έχουν απήχηση: «Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι απλώς εκείνοι με επιτυχημένες συνήθειες».

7) Θετική νοοτροπία και ηχηρή αισιοδοξία

Η αισιοδοξία είναι μια ισχυρή δύναμη που οδηγεί τους επιτυχημένους πωλητές. Διατηρούν μια θετική προοπτική, ακόμη και μπροστά στις αντιξοότητες. Αυτή η αισιοδοξία είναι μεταδοτική και έχει απήχηση στους υποψήφιους πελάτες και τους πελάτες. Σύμφωνα με έρευνα του Martin Seligman, οι αισιόδοξοι πωλητές ξεπερνούν τους απαισιόδοξους ομολόγους τους κατά 37%.

Ο θρυλικός Dale Carnegie περιέγραψε αυτή την αλήθεια: «Τα περισσότερα από τα σημαντικά πράγματα στον κόσμο έχουν επιτευχθεί από ανθρώπους που συνέχισαν να προσπαθούν όταν δεν φαινόταν να υπάρχει καμία ελπίδα».

Post a Comment