Συνεχής εκπαίδευση

Συνεχής εκπαίδευση

Είχα μια καλή τηλ επικοινωνία με ένα πελάτη χθες (έκαναν απολογισμό εσόδων στο εξάμηνο  που τους εκπαιδεύω, +70%).

Αλλά αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που αυτή το τηλεφώνημα ήταν τόσο καλή.

Το υπέροχο κομμάτι ήταν ότι  παρατήρησαν ένα άλλο σημαντικό σημείο για τους πωλητές και τις πωλήσεις εν γένει:

𝘚𝘢𝘭𝘦𝘴 𝘳𝘦𝘱𝘴 𝘯𝘦𝘦𝘥 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘪𝘴𝘵𝘦𝘯𝘵 𝘵𝘳𝘢𝘪𝘯𝘪𝘯𝘨 (οι πωλητές χρήζουν συνεχόμενη εκπαίδευση)

Βλέπετε, όταν πήγα εκεί πριν από 6 μήνες, οι εκπρόσωποι έκλειναν κατά μέσο όρο περίπου το 9% των επαφών τους (προσωπική επαφή + τηλεφωνική επαφή, και Διαδικτυακή επαφή).

Δεδομένου ότι τους έδειξα τη σωστή διαδικασία για τα στάδια της πώλησης και τους έμαθα πώς να κλείσουν προσφορές σε κλίμακα, έφτασαν στο ποσοστό κλεισίματος 31%.

(αυτό είναι το μεγαλύτερο μέρος αυτού που οδήγησε στην αύξηση των εσόδων τους)

Δυστυχώς η καθημερινότητα κάνει μερικούς από τους πωλητές, ακόμα και εμάς τους ίδιους να  ξαναγυρνάμε στις παλιές συνήθειες. Ειδικά τώρα με το lock down δεν θέλουμε πολύ να γυρίσουμε στη «παλιά ρουτίνα».

Κάνουμε μερικά, και όχι όλα,  από τις συμβουλές που δίνω (ακόμα και εγώ «μπαίνω» στη ρουτίνα!!!). Και ξεχνούν τις εκπληκτικές τακτικές/στάδια που οδηγούν σε περισσότερους αφοσιωμένους/πιστούς αγοραστές και περισσότερα κλεισίματα.

Έτσι, οι πελάτες μου έμαθαν ότι οι εκπρόσωποι πωλήσεων χρειάζονται συνεχή εκπαίδευση και επανεκπαίδευση για να παραμείνουν στην κορυφή της αγοράς τους.

Ο Jordan Belford (ναι, ο λύκος, the Wolf of the wall street) εκπαίδευε τους πωλητές του ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.

Αυτό χάθηκε στην ταινία, ότι δημιούργησαν μια μεγάλη εταιρεία από σπουδαία εκπαίδευση πωλητών (τα άλλα μέρη ήταν πιο ενδιαφέροντα κινηματογραφικά).

Έτσι, όπως έμαθαν οι πελάτες μου, η εκπαίδευση δεν σταματά ποτέ, ειδικά στις πωλήσεις. Έτσι θα συνεχίσουμε να έχουμε αυξανόμενα έσοδά.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή να εκπαιδεύω συνεχόμενα τα τμήματα πωλήσεων σε 6 εταιρείες τα τελευταία 7-8 χρόνια, αλλά ακόμα και από βραχυχρόνια σεμινάρια να βλέπεις ΒΕΛΤΙΩΣΗ στους πωλητές!!!