Το κουαρτέτο της επικοινωνιακής επιτυχίας

Χρησιμοποιώντας βίντεο, webinars, white sheets και sites για να ενισχύσετε τη στρατηγική μάρκετινγκ B2B

Στο σημερινό άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον B2B, οι επιχειρήσεις πρέπει να βρουν τρόπους να ξεχωρίζουν από τους ανταγωνιστές τους και να προσελκύουν και να διατηρούν πελάτες. Ένας τρόπος για να το κάνετε αυτό είναι να διαφοροποιήσετε τις προσπάθειες μάρκετινγκ περιεχομένου μέσω βίντεο, διαδικτυακών σεμιναρίων, white papers και sites. Κάθε εργαλείο προσφέρει μοναδικά οφέλη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αλληλεπίδραση με πελάτες και υποψήφιους πελάτες με διαφορετικούς τρόπους.

Αυτό το κομμάτι περιγράφει τις βέλτιστες πρακτικές και προτεραιότητες που φέρνουν στην αγορά οι συνομήλικοι και οι ανταγωνιστές σας. Βεβαιωθείτε ότι η ομάδα σας δεν θα μείνει πίσω.

Βίντεο:

Τα βίντεο είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τις επιχειρήσεις B2B, καθώς μπορούν να πουν μια συναρπαστική ιστορία και να προβάλουν προϊόντα και υπηρεσίες σε δράση. Τα βίντεο μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επίδειξη των πλεονεκτημάτων των προϊόντων σας, την κοινή χρήση μαρτυριών πελατών και την παροχή οδηγών και οδηγών. Αυτοί είναι μόνο μερικοί από τους λόγους που τα βίντεο έχουν χαρακτηριστεί ως το προϊόν μάρκετινγκ περιεχομένου για επένδυση για το 2023.

Σύμφωνα με το Hubspot, τα βίντεο έχουν πλέον την υψηλότερη απόδοση επένδυσης (ROI) από οποιοδήποτε περιεχόμενο. Τα βίντεο αναμένεται να σημειώσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το 2023, με το 90% των επαγγελματιών μάρκετινγκ να αυξάνουν ή να διατηρούν την επένδυσή τους και το 21% να αξιοποιούν τα βίντεο για πρώτη φορά.

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη του περιεχομένου βίντεο είναι η ευελιξία του. Το υπέροχο με τα βίντεο είναι ότι μπορείτε να τα αξιοποιήσετε για το site σας, τα κανάλια κοινωνικών μέσων, τις καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email και πολλά άλλα.

Δεν είναι περίεργο που το βίντεο έφτασε στην κορυφή της λίστας φέτος.

Webinars (Διαδικτυακά σεμινάρια):

Αν και είναι αλήθεια ότι τα webinars υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, εξακολουθούν να είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και δημοφιλής επιλογή για εταιρείες B2B. Η πανδημία έχει απλώς αυξήσει τη δημοτικότητά τους, καθώς περισσότερες επιχειρήσεις έχουν μεταφέρει εκδηλώσεις στο διαδίκτυο λόγω της υβριδικής φύσης του εργατικού δυναμικού μας.

Τα webinars είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να συνδεθείτε με πιθανούς πελάτες, να εκπαιδεύσετε στόχους για ένα συγκεκριμένο θέμα και να τοποθετήσετε την επιχείρησή σας ως ηγέτη σκέψης.

Τα webinars μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη δημιουργία σχέσεων και εμπιστοσύνης με το κοινό σας, επιτρέποντάς του να κάνει ερωτήσεις και να συμμετέχει σε συζητήσεις σε πραγματικό χρόνο.

Συνήθως, όταν συμμετέχετε σε webinars, λαμβάνετε επίσης μια έκδοση κατ’ απαίτηση. Ανάλογα με το πόσο αειθαλές είναι το θέμα, μπορείτε να προωθήσετε ένα διαδικτυακό σεμινάριο για μια πιο εκτεταμένη περίοδο, βοηθώντας να αξιοποιήσετε στο έπακρο τον χρόνο και τα δολάρια που ξοδέψατε. Ακούστε από έναν από τους ειδικούς μας γιατί της αρέσει η εποπτεία των πάνελ.

White papers:

Οι λευκές βίβλοι, white papers,  είναι λεπτομερείς αναφορές που παρέχουν σε βάθος πληροφορίες για ένα συγκεκριμένο θέμα ή ζήτημα. Συχνά χρησιμοποιούνται από επιχειρήσεις B2B για να επιδείξουν ηγετική ικανότητα σκέψης και να παρέχουν πολύτιμες γνώσεις στο κοινό τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε white papers για να εξερευνήσετε σύνθετα θέματα, να παρέχετε μελέτες περιπτώσεων και να μοιραστείτε βέλτιστες πρακτικές με το κοινό σας.

Ένα αξιοσημείωτο πλεονέκτημα των white papers είναι η ικανότητά τους να δημιουργούν δυνητικούς πελάτες. Προσφέροντας έναν πολύτιμο πόρο στο κοινό σας, μπορείτε να συλλάβετε στοιχεία επικοινωνίας και να τα χρησιμοποιήσετε για να καλλιεργήσετε δυνητικούς πελάτες και να δημιουργήσετε σχέσεις. Τα white papers μπορούν επίσης να κοινοποιηθούν σε διαφορετικά κανάλια, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, του email και του site σας.

Site:

Τα sites, ιστολόγια, αποτελούν βασικό στοιχείο του μάρκετινγκ περιεχομένου και είναι ένας δημοφιλής τρόπος για τις επιχειρήσεις B2B να αλληλεπιδρούν με το κοινό τους. Μπορούν να μοιραστούν ειδήσεις, γνώσεις του κλάδου και κομμάτια ηγεσίας σκέψης. Τα sites είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να χτίσετε ουσιαστικές σχέσεις με το κοινό σας παρέχοντας πολύτιμο περιεχόμενο τακτικά.

Ένα από τα πιο σημαντικά οφέλη των sites είναι η ικανότητά τους να βελτιώνουν την κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης. Δημοσιεύοντας τακτικά περιεχόμενο υψηλής ποιότητας, μπορείτε να βελτιώσετε την προβολή του sites σας στις σελίδες αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP). Τα sites μπορούν επίσης να κοινοποιηθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε καμπάνιες μάρκετινγκ μέσω email και μέσω άλλων καναλιών, επιτρέποντάς σας να προσεγγίσετε ένα ευρύτερο κοινό.

Post a Comment