10 τρόποι για να γίνετε ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ Πωλητές

Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τους ανθρώπους των πωλήσεων δυστυχώς το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό τους είναι ο «Κακός Πωλητής», και αυτό δημιουργείται συνήθως με μια προγενέστερη κακή εμπειρία που τους έχει συμβεί τουλάχιστον μια φορά στο παρελθόν.
Συχνά οι καλές εμπειρίες ωθούνται προς τα πίσω λόγω της προσδοκίας να συναντήσουν κάποιον πωλητή που να τους ταιριάζει και η δημιουργία άγχους δεν αφήνουν τον πελάτη να τον κρίνει αντικειμενικά και ως αποτέλεσμα οι κακές εμπειρίες να παραμένουν για πάντα. Μέσα από μια έρευνα, ρώτησαν ένα εύρος πελατών να περιγράψουν κάποιον πωλητή και το αποτέλεσμα είναι άκρως απογοητευτικό διότι οι αρνητικές λέξεις ήταν περισσότερες από τις θετικές. Μερικές από αυτές είναι: Πιεστικός, Αναξιόπιστος, Αδιάφορος, Εχθρική Συμπεριφορά.

Το κακό στερεότυπο των πωλήσεων τείνει ν’ αλλάξει & αυτό γιατί οι άνθρωποι στις πωλήσεις είναι ΣΠΟΥΔΑΙΟΙ. Υπάρχουν πολλοί θετικοί άνθρωποι που δουλεύουν σκληρά και προσφέρουν πραγματική αξία στους πελάτες τους. Οι πελάτες θα πρέπει να κρίνουν ότι κάποιοι άνθρωποι εργάζονται σκληρά για να τους δώσουν τη λύση στο πρόβλημά τους, τους προτείνουν προϊόντα ή υπηρεσίες που καλύπτουν τις πραγματικές τους ανάγκες και τους σώζουν χρήματα από άσκοπες αγορές που μπορούν να κάνουν για να καλύψουν κάτι άλλο.

Πώς αλλάζουμε την αντίληψη των ανθρώπων για τους πωλητές;

Οι άνθρωποι των πωλήσεων πρέπει να δουλέψουν σκληρά & να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους που δεν τα καταφέρνουν ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ηγηθείτε μιας ομάδας ανθρώπων που χρειάζονται σωστή διαχείριση και πολλές φορές πιο επαρκή εκπαίδευση.

Μέσα από μια έρευνα, εδώ θα βρείτε τις 10 καλύτερες τεχνικές για να αποφύγετε να είστε κακός πωλητής:

1 – Κάνε ΣΩΣΤΑ την πώληση

Οι πωλήσεις δεν είναι κάτι που μπορείτε απλώς να κάνετε, είναι κάτι που πρέπει να μάθετε να κάνετε. Διαβάστε βιβλία, παρακολουθήστε μαθήματα κατάρτισης, μάθετε από συμβούλους ή συναδέλφους με χρόνια εμπειρία, αφιερώστε χρόνο και κάντε την επένδυση για να μάθετε πώς να πουλήσετε σωστά. Γίνετε αξιόπιστος πωλητής που καταλαβαίνει πώς να εξυπηρετήσει καλύτερα τους πελάτες του.

2 – ΑΚΟΥΣΤΕ τους πελάτες σας

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από έναν πωλητή να ξεδιπλώνει τα χαρακτηριστικά και τα οφέλη ενός προϊόντος τους, όταν δεν γνωρίζει εάν μπορεί να επωφεληθεί από αυτό ο πελάτης του! «Γεια σας είμαι ο Αιμίλιος και θα ήθελα να σας πω για …». !! Πάρτε χρόνο για να ακούσετε αυτό που ψάχνει ο πελάτης σας και στη συνέχεια να προσπαθήσετε να βρείτε λύσεις στο πρόβλημα του.

3 – Μην προσπαθείτε να ΠΕΙΣΕΤΕ

Οι άνθρωποι δεν συμπαθούν τους πωλητές όταν αισθάνονται ότι πωλούν κάτι που θα έχει όφελος για την επιχείρηση που δουλεύουν ή για την εταιρεία που θέλει να προωθήσει τα νέα της προϊόντα. Αυτό έχει το αποτέλεσμα να μην ψωνίσουν ή εάν πειστούν να ψωνίσουν μια φορά & να μην επιστρέψουν ξανά. Γι΄ αυτό μπείτε στη δικιά τους πλευρά ακούστε τους προβληματισμούς τους & προτείνετε κάτι πάνω στη γκάμα των προϊόντων που έχετε στη διάθεση σας & στο τέλος θα εκτιμήσουν πραγματικά την προσπάθεια σας, αυτή.

4 – Μην ασκείτε πίεση στους πελάτες, ΕΜΠΝΕΥΣΤΕ τους

Οι κακοί πωλητές είναι γνωστοί ως αυτοί που ασκούν περιττή πίεση στους πελάτες τους για να αγοράσουν κάτι, χωρίς να έχουν σκοπό τι θα είναι αυτό. Σταματήστε να το κάνετε αυτό, και οδηγήστε τους στη διαδικασία αγοράς. Πρέπει να βλέπετε τη σχέση σας, σαν ένα ταξίδι των πελατών σας μέσα στο κατάστημα, κατά το οποίο, τις κατευθύνσεις τις δίνετε εσείς.

5 – ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΤΕ τις υποσχέσεις σας

Εάν θέλετε οι πελάτες σας να σας εμπιστεύονται, θα πρέπει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη τους. Θα το κάνετε αυτό εκπληρώνοντας τις υποσχέσεις σας. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια κλήση την ημερομηνία και την ώρα που υποσχεθήκατε για τη διαθεσιμότητα του προϊόντος, ή στέλνοντας με email τις πληροφορίες που σας ζήτησαν, ή ακόμα και με την συνέπεια σε ένα ραντεβού σας.

6 – Να είστε ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Όλοι γνωρίζουμε ότι οι άνθρωποι αγοράζουν από ανθρώπους, δείξτε έτσι ότι είστε άνθρωπος και όχι κάποιο εταιρικό ρομπότ που ενδιαφέρεται μόνο αν αγοράζουν από εσάς! Δείξτε ότι σας ενδιαφέρει, δείξτε ότι καταλαβαίνετε, δείξτε ότι εργάζεστε σκληρά, δείξτε ότι είστε παθιασμένοι με αυτό που κάνετε. Αφήστε τους να δουν ότι δεν είστε κάποιος πιεστικός αλαζονικός που προσπαθεί να πουλήσει, αλλά είστε ένας εργαζόμενος που θέλει να τους βοηθήσει να αγοράσουν οφέλη και όχι χαρακτηριστικά.

7 – Να παρέχετε πάντα ΑΞΙΑ

Ως πωλητής γεφυρώστε το χάσμα μεταξύ του πελάτη και των οφελών του προϊόντος ή της υπηρεσίας. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί πολύ εύκολα μέσα από γνώσεις, δοκιμές, συστάσεις ακόμα και παραπομπές από άλλους πελάτες που το έχουν ήδη δοκιμάσει. Μην κάνετε τους πελάτες σας να αισθάνονται ότι σας βοηθούν να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά δώστε αξία στην αγορά τους & αναδείξτε τα οφέλη των προϊόντων και των υπηρεσιών που τους παρείχατε.

8 – Δημιουργήστε πολλούς αγωγούς ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Δώστε τη δυνατότητα στους πελάτες σας, ότι είστε διαθέσιμος. Να είστε ανοιχτοί σε αυτά που σας λένε και δημιουργήστε μια σχέση εμπιστοσύνης. Στο τέλος θα είστε κερδισμένος καθώς θα σας φέρουν και άλλους πελάτες, αφού θα γνωρίζουν την καλή απόδοση στη δουλειά σας και στις μέρες μας όλοι το εκτιμούν αυτό.

9 – Να είστε ΒΕΒΑΙΟΙ, άνετοι και περήφανοι

Να είστε περήφανοι που εργάζεστε στις πωλήσεις, να είστε περήφανοι για το γεγονός ότι περνάτε τις μέρες σας βοηθώντας ανθρώπους. Να είστε βέβαιοι ότι πιστεύετε στον εαυτό σας, το προϊόν σας ή την υπηρεσία σας καθώς και την εταιρεία σας. Να είστε άνετοι να τηλεφωνείτε στους ανθρώπους, να στέλνετε μηνύματα, email και να απαντάτε με ειλικρίνεια σε ότι θέλουν να μάθουν οι πελάτες σας.

10 – ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ σκληρά

Η ευελιξία δεν θα σας φέρει υψηλά στις πωλήσεις και σίγουρα δεν σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του πελάτη σας, τους συναδέλφους σας ή τον διευθυντή σας. Εάν είστε στις πωλήσεις θα πρέπει να εργαστείτε σκληρά. Οι άνθρωποι σέβονται τη σκληρή δουλειά και εμπιστεύονται τους σκληρούς εργάτες.