5 Τάσεις Πωλήσεων και Μάρκετινγκ για το 2023 που πρέπει να γνωρίζετε

Είναι σημαντικό να παραμένετε στην κορυφή των τελευταίων τάσεων στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ. Θα πρέπει να γνωρίζετε πέντε τάσεις πωλήσεων και μάρκετινγκ για το 2023 που θα μπορούσαν να ωφελήσουν την επιχείρησή σας.

1. Η άνοδος της επαυξημένης πραγματικότητας (AR)

Η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) γίνεται γρήγορα ένα από τα βασικά εργαλεία στην εργαλειοθήκη πωλήσεων και μάρκετινγκ. Η τεχνολογία AR επιτρέπει στους χρήστες να αλληλεπιδρούν με ψηφιακό περιεχόμενο στον πραγματικό κόσμο, επιτρέποντας μια πιο καθηλωτική και εξατομικευμένη εμπειρία.

Καθώς οι συμπεριφορές των καταναλωτών συνεχίζουν να εξελίσσονται, η ικανότητα παροχής μιας μοναδικής και διαδραστικής εμπειρίας θα γίνεται όλο και πιο σημαντική. Το AR θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις να προσελκύσουν τους πελάτες τους σε ένα βαθύτερο επίπεδο από ποτέ, ενώ θα τους δώσει επίσης την ευκαιρία να δημιουργήσουν εμπειρίες προσαρμοσμένες στις ανάγκες κάθε χρήστη.

Για παράδειγμα, οι επιχειρήσεις μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να προσφέρουν στους πελάτες εικονικούς εκθεσιακούς χώρους, επιτρέποντάς τους να εξερευνήσουν προϊόντα χωρίς ποτέ να φύγουν από τα σπίτια τους. Μπορούν επίσης να το χρησιμοποιήσουν για να παρέχουν έναν διαδραστικό οδηγό για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, παρέχοντας στους πελάτες μια συναρπαστική και συναρπαστική εμπειρία.

2. Η δύναμη της εξατομίκευσης

Η εξατομίκευση είναι μια από τις τάσεις με τη μεγαλύτερη επιρροή στις πωλήσεις και το μάρκετινγκ σήμερα, και αναμένεται να γίνει ακόμη πιο σημαντική τα επόμενα χρόνια.

Η εξατομίκευση περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας εμπειρίας πελάτη που είναι προσαρμοσμένη ειδικά στις ανάγκες και τις προτιμήσεις ενός ατόμου. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει προσαρμογή προτάσεων προϊόντων, παροχή στοχευμένου περιεχομένου και αποστολή σχετικών προσφορών.

Η εξατομίκευση καθίσταται δυνατή χάρη στην πρόοδο της τεχνολογίας και της ανάλυσης. Με τη σωστή τεχνολογία, οι έμποροι μπορούν να παρακολουθούν τη συμπεριφορά των πελατών σε πολλά κανάλια και πλατφόρμες, επιτρέποντάς τους να κατανοούν τα ενδιαφέροντα των πελατών και να προσαρμόζουν ανάλογα τα μηνύματά τους.

Η δύναμη της εξατομίκευσης ξεπερνά την εμπειρία του πελάτη. Μελέτες έχουν δείξει ότι η εξατομίκευση μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αυξημένη αφοσίωση πελατών, υψηλότερα ποσοστά αφοσίωσης και βελτιωμένες μετατροπές. Η εξατομίκευση μπορεί να βοηθήσει τις επωνυμίες να ξεχωρίζουν από τον ανταγωνισμό, καθώς οι πελάτες είναι πιθανό να θυμούνται τις επωνυμίες που τους προσφέρουν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία.

3. Η εμφάνιση των  Mικρο-influencers

Οι μικρο-influencers γίνονται γρήγορα η βασική πηγή για πολλές μάρκες που θέλουν να διαθέσουν στην αγορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Οι μικρο-influencers είναι καθημερινοί άνθρωποι με μεγάλους ακόλουθους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημιουργούν περιεχόμενο που σχετίζεται με μια επωνυμία ή ένα προϊόν. Είναι συνήθως πιο συγγενείς και αξιόπιστοι από διασημότητες ή influencers με εκατομμύρια ακόλουθους, καθώς συχνά έχουν μια πιο προσωπική σχέση με το κοινό τους.

Η δύναμη των μικρο-influencers έγκειται στο γεγονός ότι μπορούν να προσεγγίσουν και να επηρεάσουν έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων οικονομικά αποδοτικά. Το μικρότερο κοινό τους διευκολύνει τη στόχευση συγκεκριμένων δημογραφικών στοιχείων και την απευθείας αγορά σε αυτά. Αυτό επιτρέπει στις επωνυμίες να δημιουργούν περιεχόμενο ειδικά προσαρμοσμένο σε ένα συγκεκριμένο δημογραφικό στοιχείο και να αποκτούν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με το ποιο περιεχόμενο λειτουργεί καλύτερα για το προϊόν ή την υπηρεσία τους.

Οι μικρο-influencers φέρνουν επίσης μια αίσθηση αυθεντικότητας και αξιοπιστίας στο τραπέζι. Δεδομένου ότι είναι συνήθως τακτικοί άνθρωποι, όπως και οι ακόλουθοί τους, μπορούν να δημιουργήσουν πιο εύκολα σχέσεις με το κοινό τους και να χρησιμεύσουν ως αυθεντική πηγή πληροφοριών για ένα προϊόν ή μια υπηρεσία.

4. Η σημασία της «βοήθειας» από τους εργαζομένους σας

Καθώς ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούμε και αλληλεπιδρούμε με τους πελάτες μας εξελίσσεται, οι επιχειρήσεις πρέπει να αξιοποιήσουν τους υπαλλήλους τους για να ενισχύσουν το μήνυμά τους. Μελέτες έχουν δείξει ότι το περιεχόμενο που δημιουργείται από εργαζόμενους είναι αξιόπιστο περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πηγή, επομένως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επωφεληθούν από αυτό το ισχυρό εργαλείο.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να αποτελέσουν μεγάλο πλεονέκτημα για τις προσπάθειες μάρκετινγκ, καθώς έχουν γνώση από πρώτο χέρι για την εταιρεία και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της. Μπορούν επίσης να παρέχουν μια αυθεντική και άμεση σύνδεση με το κοινό-στόχο. Ως εκ τούτου, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν στους υπαλλήλους τους και να τους ενθαρρύνουν να μοιράζονται εταιρικό περιεχόμενο στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όχι μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να βοηθήσουν στη διάδοση της αναγνωρισιμότητας μιας επωνυμίας, αλλά μπορούν επίσης να παρέχουν πολύτιμη ανατροφοδότηση για υπάρχοντα ή πιθανά προϊόντα ή υπηρεσίες. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην καθοδήγηση της ανάπτυξης και να διασφαλίσει ότι η εμπειρία του πελάτη είναι όσο το δυνατόν πιο θετική.

5. Η ανάπτυξη του οπτικού περιεχομένου

Τα οπτικά μέσα είναι ένας ισχυρός τρόπος για να επικοινωνήσετε ένα μήνυμα γρήγορα και αποτελεσματικά και γίνονται όλο και πιο σημαντικά για τις ομάδες μάρκετινγκ και πωλήσεων. Οι εταιρείες που θέλουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό πρέπει να κατανοήσουν τη δύναμη των εικαστικών και πώς να τα χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους.

Τα οπτικά μέσα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών, από τη δημιουργία διαφημιστικών βίντεο και γραφικών έως τη χρήση εικόνων σε αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και banner ιστότοπων. Καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, αυξάνεται και η ικανότητα δημιουργίας πιο ελκυστικού οπτικού περιεχομένου. Οι εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα την εικονική πραγματικότητα, την επαυξημένη πραγματικότητα και τα γραφικά 3D για να δημιουργήσουν καθηλωτικά γραφικά που βοηθούν τους πελάτες να κατανοήσουν καλύτερα τα προϊόντα που αγοράζουν.

Εκτός από τη δημιουργία οπτικά ελκυστικού περιεχομένου, οι επιχειρήσεις πρέπει να διασφαλίσουν ότι τα γραφικά τους είναι βελτιστοποιημένα για διαφορετικές συσκευές. Αυτό σημαίνει ότι διασφαλίζετε ότι οι εικόνες έχουν το σωστό μέγεθος για διαφορετικές οθόνες και ότι το κείμενο είναι ευανάγνωστο τόσο σε κινητές όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές. Οι εταιρείες θα πρέπει επίσης να επωφεληθούν από διαφορετικές πλατφόρμες, όπως το Instagram, το Pinterest και το YouTube, όπου ένα ευρύτερο κοινό μπορεί να δει γραφικά.

Καθώς ο κλάδος του λιανικού εμπορίου εξελίσσεται, οι εταιρείες πρέπει να ενημερώνονται για τις νεότερες τάσεις. Παραμένοντας ενημερωμένες, οι επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν από νέες ευκαιρίες και να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Post a Comment