Συμβουλές για τα τμήματα Πωλήσεων και τους Πωλητές κατά τη διάρκεια του COVID-19

Αυξήστε το τζίρο σας με τους υπάρχοντες Πελάτες σας.

Το να προσελκύσεις νέους πελάτες είναι ενδιαφέρον και συναρπαστικό. Αλλά αν θέλετε να αυξήσετε τα έσοδα σας, η προσθετική πώληση ή η ενεργοποίηση των υπαρχόντων πελατών είναι ο ευκολότερος τρόπος, για έναν απλό λόγο: εμπιστοσύνη.

Το νέο πελάτη είναι δύσκολο να τον «κερδίσεις» αλλά ακόμα πιο δύσκολο να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του, πόσο μάλλον να αγοράσει το προϊόν σας!!! Οι ήδη υπάρχοντες πελάτες μας «θεωρητικά» μας εμπιστεύονται και μας γνωρίζουν. Λογικά εφόσον μας εμπιστεύονται, αφού αγόρασαν από εμάς,  θα είναι πιο εύκολο να μας ξανά-εμπιστευθούν και να αγοράσουν πάλι από εμάς κάτι επιπλέον ή ένα νέο προϊόν / υπηρεσία.

Για αυτό κάνετε τηλέφωνα ή ακόμα καλύτερα ζητήστε zoom/skype/WebEx/teams είναι πολύ αποτελεσματικά ειδικά τώρα που οι δια ζώσης συναντήσεις είναι πιο δύσκολες!

Φτιάξτε σενάρια (scripts) τι θα πείτε και τι θα ζητήσετε αφού έχετε προετοιμαστεί κατάλληλα για το κάθε διαφορετικό Πελάτη.

Μη περιμένετε το τέλος του COVID-19 γιατί ο ανταγωνισμός σας περιμένει και τώρα με το lock down οι περισσότεροι πωλητές αλλά και πελάτες είναι σε «zen» κατάσταση.

«Στην Ειρήνη ιδρώνεις για να μη ματώσεις στο Πόλεμο» Sun Tzu

Με τα κατάλληλα μηνύματα ο «Νέος Πελάτης» ωριμάζει και θα γίνει «πελάτης μας» για αυτό μη χάνετε χρόνο και:

Επικοινωνήστε με τους Πελάτες σας για συμπληρωματική πώληση ή για ενημέρωση αφού έχετε φτιάξει ωραία σενάρια

Επικοινωνήστε με Νέους Πελάτες ώστε να αρχίζουν να ωριμάζουν.

Μην περιμένετε το τέλος της πανδημίας. Χάνετε χρόνο και τζίρο!!!

 

 

Post a Comment