To sales meeting των 1.000 €

Οι συναντήσεις πωλήσεων είναι κάτι περισσότερο από μια ρουτίνα. έχουν τη δυνατότητα να εμπνεύσουν, να παρακινήσουν και να εκπαιδεύσουν την ομάδα πωλήσεών σας.

Μια παραγωγική συνάντηση εισάγει την ομάδα σας σε νέες πληροφορίες, λύσεις και ευκαιρίες, οδηγώντας τελικά σε έσοδα. Αλλά μία κακή συνάντηση; Μπορεί να αποδυναμώσει το ηθικό και να σπαταλήσει πολύτιμο χρόνο και πόρους.

Το πραγματικό κόστος των meeting πωλήσεων

Έχετε πάει ποτέ σε μια συνάντηση πωλήσεων που αισθάνθηκε ότι  έγινε χωρίς πραγματικό σκοπό;

Δεν είστε μόνοι και δεν θα ρωτήσουμε πόσες φορές έχει συμβεί αυτό – μπορεί να είναι λίγο πολύ αποκαλυπτικό.

Σκεφτείτε το εξής: Κάθε συνάντηση πωλήσεων είναι μια πραγματική δαπάνη. Ας κάνουμε μαθηματικά. Εάν έχετε 15 πωλητές που κοστίζουν στην εταιρεία σας 20€ την ώρα και τρεις επιθεωρητές πωλήσεων με 60€ την ώρα, μια ωριαία συνάντηση κοστίζει 1.000€, χώρια οι επισκέψεις/πωλήσεις που χάθηκαν!

Δείτε το ως εξής: Κάθε συνάντηση πωλήσεων δεν είναι απλώς μια συγκέντρωση. είναι μια επένδυση 1.000€. Διεξαγωγή μίας συνάντησης την εβδομάδα; Αυτό είναι 52.000€ ετησίως. Δύο συναντήσεις την εβδομάδα; Αυτό είναι ένα τεράστιο ποσό 104.000€ που ξοδεύεται σε συναντήσεις πωλήσεων κάθε χρόνο!

Ο χρόνος είναι ανεκτίμητος και, στις επιχειρήσεις, μεταφράζεται άμεσα σε χρήματα. Κάθε στιγμή που ξοδεύει η ομάδα σας σε μια συνάντηση είναι χρόνος που δεν ξοδεύεται για τη δημιουργία πωλήσεων ή την αντιμετώπιση άλλων παραγωγικών προσπαθειών. Ενώ οι συναντήσεις συντονισμού και στρατηγικής είναι απαραίτητες, η διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και της αποτελεσματικότητας είναι ζωτικής σημασίας.

Φανταστείτε ότι χρειάζεται να κάνετε ανάληψη 1.000€ από το τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας για κάθε συνάντηση. Αυτό δεν θα σε έκανε πιο συνειδητοποιημένο στην προετοιμασία σου; Θα είχατε στα σίγουρα μια σαφή ατζέντα, καθορισμένους στόχους και εφικτά αποτελέσματα;

Τρεις τρόποι για να διασφαλίσετε ότι τα 1.000€ σας ξοδεύονται καλά

1. Σχεδιάστε εκ των προτέρων μια ακριβή ατζέντα

Κάθε συνάντηση χρειάζεται έναν ξεκάθαρο σκοπό. Διαμορφώστε μια ημερήσια διάταξη που περιγράφει λεπτομερώς τα κύρια σημεία συζήτησης και κοινοποιήστε την μεταξύ των παρευρισκομένων εκ των προτέρων. Αυτό δίνει σε όλους σχετικές πληροφορίες και ερωτήματα. Εάν ένα θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω email, πιθανότατα δεν θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη της συνάντησης.

2. Υιοθετήστε Τεχνικές Διαχείρισης Χρόνου

Η ακρίβεια είναι το κλειδί. Ξεκινήστε και ολοκληρώστε τις συναντήσεις όπως έχει προγραμματιστεί. Ορίστε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα σε θέματα ημερήσιας διάταξης και τηρήστε τα. Εργαλεία όπως χρονόμετρα ή εφαρμογές μπορούν να βοηθήσουν στην παρακολούθηση του χρόνου. Και να θυμάστε, μια συνάντηση πωλήσεων δεν χρειάζεται να διαρκέσει για μια ώρα. Οι συνεδρίες 30, 45 ή ακόμα και 50 λεπτών μπορούν να είναι εξίσου, αν όχι περισσότερες, αποτελεσματικές.

3. Ενθαρρύνετε τη συμμετοχή και την υπευθυνότητα

Μια συνάντηση δεν πρέπει να κυριαρχείται από μια φωνή. Προωθήστε την ενεργό συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων. Οι εποικοδομητικές λύσεις προκύπτουν συχνά από τη συλλογική δέσμευση. Ολοκληρώστε αναθέτοντας σαφείς εργασίες με καθορισμένες προθεσμίες, διασφαλίζοντας την παρακολούθηση των σημείων που συζητήθηκαν.

Συμπέρασμα

Στην ουσία, τα sales meeting δεν είναι απλώς εκδηλώσεις ρουτίνας. είναι επενδύσεις. Παρουσιάζουν ευκαιρίες για στρατηγική, συνεργασία και απόδοση.

Η αναγνώριση της αξίας τους μπορεί να μας ωθήσει να βελτιστοποιήσουμε την απόδοσή τους, δίνοντάς μας το καλύτερο δυνατό όφελος για το χρήμα μας. Έτσι, την επόμενη φορά που θα ετοιμαστείτε για μια συνάντηση πωλήσεων, θυμηθείτε αυτό το ποσό των 1.000€ και σκεφτείτε: «Πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι αυτή η επένδυση θα αποδώσει;»

Comments

 • Myrto Chantziara

  Δεκέμβριος 4, 2023

  Γειά σου Νίκο!

     Καυτό  το παραδειγμα  που έδωσες να  παρατηρήσει κανείς ,πόσο αυξάνονται τα νούμερα ανά εβδομάδα   ×1, ×2 ,×4 ,×52 ή ×104 .
    Ένας ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης, όταν λάβει επίγνωση αυτού του ποσού ,ναι ,θα ,,καεί»! Να γίνουν οι συναντήσεις των πωλητών αλλά άμα δεν υπάρχει ουσιαστική και στοχευμένη συστράτευση του καθενός είναι ζημιά ,όχι μόνο για τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ,ο οποίος θα αρχίσει να γκρινιάζει ,όταν στο τέλος του χρόνου βλέπει να έχει δαπανήσει ένα τεράστιο ποσό στις συναντήσεις χωρίς αποτέλεσμα ή επιχείρησιακή οικονομία .Επίσης ,θα αρχίσει να είναι κατσούφης με τον Δ.Π. και τους υπόλοιπους, γιατί θα του φεύγουν λεφτά από την τσέπη χωρίς να το καταλαβαίνει .Εκεί πρέπει να καθίσει και να σκεφθεί ,τί κάνω λάθος!
  Άσε που μπορεί να αρχίσει να ψάχνεται για άλλον Δ.Π. και άλλους πωλητές και εκεί αρχίζει η αρρώστια στην επιχείρηση. 
   Το πρόσωπο που κάνει την ανάληψη των χρημάτων και έχει να δώσει λόγο στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, έχει τεράστια υπευθυνότητα και αν αυτό δεν μεταδοθεί και φυτευτεί στο μυαλό των πωλητών και  προϊσταμένων δεν είναι δυνατόν να επωμιστεί ένα άτομο αυτή την τεράστια ευθύνη. Πρέπει και οι πωλητές και οι προϊστάμενοι να αξιολογούντε τακτικά σε ποιο βαθμό ποιότητας δουλεύουν, τα πράγματα γίνονται πολύ σκληρά πια ,δεν κάθεται ο ιδιοκτήτης από το πρωί ως το βράδυ γαι να χάσει. Η επιλογή των πωλητών και γενικότερα της ομάδας, παίζει ένα σημαντικό ρόλο, και ποιός μπορεί να φέρει εις πέρας το κάθε τμήμα του  project .Ας πούμε σαν το ποδόσφαιρο .
     Τώρα ,όσον αφορά την ,,ακριβή» ατζέντα ,θα τους έκανα και μια πρόβα, όχι λίγο πριν μπουν μέσα στην συνάντηση ,αλλά με ηλεκτρονική υπενθύμιση για να έχουν οι ίδιοι την υπευθυνότητα να μαζευτούν και να μιλήσουν το πώς ,το τί,το γιατί,ποιος θα αναλάβει να πεί σε ποιόν .Πρέπει να έχουμε αποτέλεσμα !Δεν μπορούμε να έχουμε πωλητές με ,,αναλώσιμα κουστούμια»!! 

  Time management :Άν είναι το προηγούμενο σκέλος συστημένο και προβαρισμένο ,τότε η συνάντηση θα πάει σφήνα και θα διαρκέσει λιγότερο =εξ ‘οικονόμηση χρόνου για όλους ,τους έχω ευχαριστημένους ,γιατί απέδωσαν σε περιθώριο συγκεκριμένο ,έχω ευχαριστημένο τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ,γιατί θα πληρώσει λιγότερα ,είναι ευχαριστημένος και ο Δ.Π. γιατί ο ιδιοκτήτης δεν θα γκρινιάζει και θα χαρεί με το ποσό στις συναντήσεις πωλήσεων να είναι μειωμένο! Και επειδή όλα διέπονται από μια σχεσιακή αρμονία. Αυτά τα χρήματα μπορούν να επενδυθούν  για ένα άλλο σκοπό της επιχείρησης ,που δεν θα είναι άλλο από την αειφορία της επιχείρησης .Αυτά από μένα. 

Post a Comment