Η θετικότητα στις πωλήσεις είναι επιλογή, όχι συναίσθημα

Δεν χρειάζεται πολλή προσπάθεια για να αγχωθούμε παραπάνω αυτή την εποχή. Και αν αισθάνεστε ήδη έτσι, δεν είσαστε μόνοι: τα επίπεδα άγχους σήμερα είναι υψηλά σε ένα μεγάλο τμήμα της κοινωνίας. Το ακούω στις ερωτήσεις που κάνω σε σεμινάρια / συνέδρια: Πώς μπορώ να παραμείνω θετικός μέσα σε τόση αβεβαιότητα;

Εδώ είναι η απάντηση: με τον ίδιο τρόπο που παραμένετε θετικοί σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή.

Πρέπει να κάνετε μια επιλογή.

«Δεν είναι τα ίδια τα γεγονότα, αλλά η κρίση μας γι’ αυτά που μας πληγώνουν.» Αυτή είναι μια πρόχειρη παράφραση της διαχρονικής σοφίας από τον Επίκτητο. Η παρατήρησή του, 2.000 ετών έχει εξίσου νόημα σήμερα: ποτέ δεν ξεμένουμε από προβλήματα ή πράγματα που πρέπει να ανησυχούμε. Όμως, ως επαγγελματίες πωλήσεων και ηγέτες, πρέπει να δίνουμε ένα θετικό παράδειγμα για να ακολουθήσουν οι άλλοι – ειδικά όταν είμαστε επιρρεπείς στο άγχος και τις ανησυχίες μας.

Θετικότητα στις πωλήσεις: Εδώ είναι 7 επιλογές που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα

1. Ελέγξτε τις πεποιθήσεις σας

Έτσι, νιώθετε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα στην αγορά σας αυτή τη στιγμή. Έχετε τα στοιχεία για να το υποστηρίξετε; Συχνά, δεν τα έχουμε. Τουλάχιστον, επιτρέπουμε στην αντίληψή μας για τα πράγματα να χρωματίσει αρνητικά τις πεποιθήσεις μας. Βγείτε στο πεδίο όπου βρίσκονται οι πελάτες σας. Θα ανακαλύψετε νέα κομμάτια πληροφοριών που θα προκαλέσουν τη σκέψη σας για το πώς είναι πραγματικά τα πράγματα εκεί έξω αυτή τη στιγμή.

2. Ξεφύγετε από τη καθημερινότητα

Όλα τα πράγματα που παραμένουν στατικά υποφέρουν. Αντ ‘αυτού, βγείτε έξω για μια βόλτα ή τρέξιμο. Η κίνηση αλλάζει τη σκέψη σας γιατί σας αναγκάζει να αλλάξετε την οπτική σας και το περιβάλλον σας. Όταν το κάνετε αυτό, καθαρίζει το κεφάλι σας και σας δίνει ανανεωμένη εστίαση. Είναι ένα σημαντικό μέρος του γιατί συνεχίζω να πηγαίνω για περπάτημα ή για τένις ως μέρος της καθημερινής μου δουλειάς. Όλα θα γίνουν καλύτερα αν βάλετε τον εαυτό σας σε κίνηση για λίγο.

3. Κάντε περισσότερα διαλλείματα

Κανείς άλλος δεν θα το κάνει αυτό για εσάς. Πρέπει να επιλέξετε να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στη μέρα σας για ξεκούραση. Αυτό μπορεί να λάβει πολλές μορφές: έναν υπνάκο, να περάσετε χρόνο με την οικογένεια ή ακόμα και απλώς κάποια μορφή ήρεμου διαλογισμού. Αυτό σημαίνει να απομακρυνθείτε από αυτές τις οθόνες και τις ειδοποιήσεις που αποσπούν την προσοχή. Σημαίνει επίσης να βάλετε τον εαυτό σας σε «δίαιτα» στην τηλεόραση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η ακινησία είναι επιλογή.

4. Δοκιμάστε νέα πράγματα

Είμαστε πλάσματα που λύνουν προβλήματα. Όταν επιλέγουμε πράγματα που δεν μας είναι οικεία, ο εγκέφαλός μας λειτουργεί λίγο διαφορετικά. Κάνοντας το βοηθάει να αλλάξουμε την οπτική μας. Γι’ αυτό προσπαθώ να επιλέγω νέες διαδρομές όταν βγαίνω έξω για τρέξιμο ή περπάτημα. Αυτή η στρατηγική είναι εξίσου αποτελεσματική επιλέγοντας να εξερευνήσετε ένα νέο μουσείο, να δοκιμάσετε μια νέα συνταγή ή να μάθετε ένα νέο χόμπι.

5. Φάτε με προσοχή

Αυτό άλλαξε το παιχνίδι για μένα. Κάποτε υπερηφανευόμουν για την πεποίθηση ότι μπορούσα να συνεχίσω να λειτουργώ επαγγελματικά για μεγάλες περιόδους ενώ βρίσκομαι στο δρόμο—τροφοδοτούμενος μόνο από εμφιαλωμένο νερό και μερικές μπάρες. Δεν χρειάζεται να είστε διαιτολόγος για να ξέρετε πόσο παράλογο είναι αυτό. Δεν θα πάρετε σωστές αποφάσεις αν δεν τρώτε καλά και με πρόγραμμα. Το φαγητό είναι καύσιμο, μην «τρέχεις» με άδειο στομάχι.

6. Ελέγξτε τι μπορείτε να προγραμματίσετε

Σταματήστε να σπαταλάτε χρόνο ανησυχώντας για παγκόσμιες υποθέσεις ή οικονομικούς δείκτες. Οι αρνητικές σας στάσεις εκεί γίνονται η χρωστική ουσία που χρωματίζει τη σκέψη σας στα μέρη όπου έχετε τον έλεγχο. Εξετάστε τις καθημερινές σας επιλογές. Μπορείτε να πάτε για ύπνο νωρίτερα; Μπορείτε να προγραμματίσετε εκ των προτέρων για αυτό το επόμενο ταξίδι που περιλαμβάνει αεροπορικά εισιτήρια; Μπορείτε να έχετε ένα αντίγραφο ασφαλείας; Φυσικά μπορείτε! Αλλά μόνο αν το επιλέξεις μόνος σου.

7. Γράψτε τα πράγματα κάτω

Η σκέψη και οι πεποιθήσεις μας αρχίζουν να αποκτούν νόημα μόνο όταν τις γράφουμε. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να δούμε τα μοτίβα και στη συνέχεια να εκτιμήσουμε όλα τα θετικά πράγματα που λειτουργούν υπέρ μας κάθε μέρα. Γι’ αυτό κάνω ημερολόγιο το βράδυ πριν κοιμηθώ. Ναι, είναι παλιομοδίτικο, αλλά όπως και πολλή διαχρονική σοφία, επιβιώνει για έναν λόγο: επειδή λειτουργεί. Προσκαλέστε περισσότερη ευγνωμοσύνη στη ζωή σας.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΑΣ

Σταματήστε να σπαταλάτε τον χρόνο σας ενασχολούμενοι σε πράγματα που δεν μπορείτε να ελέγξετε. Έχετε υποχρέωση – επαγγελματικά και προσωπικά – να επιλέξετε τη θετικότητα για τον εαυτό σας. Και να θυμάστε, δεν είναι εύκολο να το κάνετε αυτό. Χρειάζεται δουλειά. Όπως θυμίζει ο παγκόσμιος πρωταθλητής της άρσης βαρών Jerzy Gregorek: «Δύσκολες επιλογές, εύκολη ζωή. Εύκολες επιλογές, δύσκολη ζωή».

Post a Comment