Πώς θα προσελκύσετε και θα προσλάβετε τα καλύτερα στελέχη της αγοράς?

3 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ανταγωνισθείτε τις μεγάλες επιχειρήσεις στη πρόσληψη ταλαντούχων στελεχών!

Οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να προσελκύσουν τα ταλέντα καλύτερα από μεγαλύτερους οργανισμούς εάν κάνουν τρία πράγματα που θέλουν και επιζητούν τα άτομα που αναζητούν εργασία.

Τα στελέχη θα έρθουν σε εσάς εάν δείξετε ότι η επιχείρησή σας παρέχει ταχύτερες ευκαιρίες για ανάπτυξη και ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.

Εάν ένας υπάλληλος ενδιαφέρεται για μια συγκεκριμένη ιδέα – αρχή, υποστηρίξτε τον.

Όλοι ψάχνουν για υπαλλήλους και αν είστε μικρή επιχείρηση που προσπαθεί να τους προσλάβει, τα στατιστικά νούμερα είναι αρνητικά για εσάς

Εδώ είναι τρία πράγματα που μπορούν να κάνουν οι μικρές επιχειρήσεις για να προσελκύσουν ταλέντα.

1. Παρέχετε μεγαλύτερη ευελιξία

Οι περισσότερες μικρές επιχειρήσεις δεν είναι γραφειοκρατικές. Οι πολιτικές και οι διαδικασίες είναι απλούστερες. Καθώς προσλαμβάνετε, το να λέτε στους πιθανούς υπαλλήλους ότι είστε ανοιχτοί σε επιλογές είναι ένα τεράστιο πλεονέκτημα. Μπορεί ένας υπάλληλος να εργάζεται από το σπίτι μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα; Μπορείτε να παρέχετε ευελιξία στις ώρες εργασίας; Μπορεί ένας υπάλληλος να ζητήσει άδεια χωρίς ατελείωτες εγκρίσεις;

Η αμοιβή είναι σημαντική. Αλλά πολυάριθμες μελέτες στο χώρο εργασίας δείχνουν ότι η ευελιξία και η προσαρμοστικότητα είναι «πολύ σημαντική» για όσους αναζητούν εργασία. Όταν ερχόμαστε στην ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, η πανδημία άλλαξε για πάντα αυτό που θέλουν οι εργαζόμενοι από τους εργοδότες. Η ουσία είναι η εξής: οι άνθρωποι θέλουν να ξέρουν ότι νοιάζεστε για την ευημερία τους και παρέχετε ευελιξία. Μοιραστείτε το όταν προσπαθείτε να προσελκύσετε ταλέντα.

2. Προσφέρετε ποικιλία

Υπάρχει μεγαλύτερη δομή σε μεγαλύτερες εταιρείες και τα άτομα έχουν πολύ συγκεκριμένους ρόλους και καθήκοντα. Χωρίς αυτή τη δομή, θα υπήρχε χάος. Σε μια μικρότερη εταιρεία, όλα είναι κάνουν σχεδόν πολλά περισσότερα επειδή υπάρχουν λιγότεροι άνθρωποι που επωμίζονται τη δουλειά. Ένας υπάλληλος μπορεί να μπαίνει σε κάτι νέο κάθε μέρα. Μπορεί να έχουν μια ποικιλία εργασιών αντί να κάνει την ίδια εργασία επαναλαμβανόμενα. Αυτό απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν ενδιαφέρουσα δουλειά που αλλάζει μέρα με τη μέρα. Στους ανθρώπους αρέσει να κάνουν αυτό στο οποίο είναι καλοί και να έχουν ευκαιρίες να δοκιμάσουν νέα πράγματα.

3. Δώστε φωνή στους εργαζόμενους

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό που παρακινεί τους νεότερους εργαζόμενους. Τι θέλουν; Θέλουν να είναι μέρος της διαδικασίας. Θέλουν να συμμετέχουν και να παίρνουν αποφάσεις. Χρειάζονται, και συνήθως θέλουν, να βρουν νέους και διαφορετικούς τρόπους να κάνουν πράγματα. Στους εργαζομένους αρέσει η ιδέα ότι μπορούν να φέρουν κάτι στον οργανισμό και να το εφαρμόσουν χωρίς να περάσουν από ατελείωτους κανόνες και διαδικασίες.

Σε πολλές επιχειρήσεις οι εργαζόμενοι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία πρόσληψης. Η ομάδα συναντά γενικά τους αιτούντες και τους παίρνει συνέντευξη πριν από τη διοίκηση. Γιατί; Πρέπει να μπορούν να συνεργάζονται μαζί τους, επομένως θα πρέπει να έχουν την ευκαιρία να σταθμίσουν τα καλά και τα αρνητικά του νεοπροσληφθέντα. Τα μέλη της ομάδας καλούνται επίσης να συμμετάσχουν στις αποφάσεις αγοράς εξοπλισμού και να βοηθήσουν στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο πιο κατάλληλος συνεργάτης για μια μικρή επιχείρηση

Ο ιδανικός υπάλληλος για μια μικρότερη επιχείρηση πρέπει να είναι αυτο-παρακινούμενος.. Πρέπει να έχει επιχειρηματικό μυαλό. Να αγαπά τη πρόκληση και δοκιμάζει νέα πράγματα.

Η εύρεση ατόμων που είναι κατάλληλα για μια επιχείρηση δεν είναι εύκολη εργασία. Ωστόσο, ακόμα και οι μικρές επιχειρήσεις έχουν πολλά να προσφέρουν και μπορούν να ανταγωνιστούν τους μεγάλους. Στην πραγματικότητα, είσαστε μια εξαιρετική εναλλακτική λύση για τους νεότερους εργαζόμενους και όσους έχουν κουραστεί από την εταιρική ζωή. Απλώς πρέπει να παρέχουμε μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη ποικιλία στη δουλειά και την ευκαιρία να έχουν φωνή.

Post a Comment